Clicky

Twee gouden wissels maakten het verschil tegen Varsenare.

Op zaterdagavond 21 september 2024 hadden we de eer om KFC Varsenare te verwelkomen in het Sportpark van Rumbeke.

KSVR domineerde, maar Varsenare kwam eens piepen aan het venster zonder echt gevaarlijk te worden. KSVR creëerde een overvloed aan kansen, maar keer op keer werden deze de nek omgewrongen.

We bleven hongerig tot B. Depondt de score opende met een fantastische kopbal in minuut 80. Hoe mooier kan het zijn om zo'n invalbeurt te maken. Kort daarna, in minuut 87, verdubbelde M. Bouhid de voorsprong met een even indrukwekkende kopbal. De 2-0 voorsprong hielden we vast tot het einde. Voor KSVR was het een verdiende overwinning en met het volle aantal punten staan we nu alleen aan kop, aangezien Zwevegem gelijkspeelde tegen Boezinge. E. Martens kon ook deze keer weer een clean sheet toevoegen aan zijn lijstje.

Na de wedstrijd gingen we op zoek naar Brian en Emiel voor een reactie. We vroegen Brian hoe hij de wedstrijd zou omschrijven en wat hij voelde bij het scoren na zijn invalbeurt. Het is opmerkelijk dat hij nu al vroeg in het seizoen scoort, terwijl we bij Brian soms moeten wachten tot het einde van het seizoen voor zijn doelpunt.

"Het is altijd leuk om bij mijn eerste speelminuten een doelpunt te maken voor het team, maar wat mij vooral vreugde brengt, is dat we weer drie punten hebben behaald tegen een goed spelend Varsenare, dat echter weinig echte kansen creëerde, in tegenstelling tot ons. Wij kregen wel kansen, maar konden deze net niet verzilveren. Het doelpunt was dus geenszins te vroeg; bij de vrije trap leverde Victor de bal perfect af bij de tweede paal, waar ik vrij kon inlopen en de bal overhoeks kon inkoppen. Gezien het aantal kansen dat we hebben gecreëerd, denk ik dat we over de hele wedstrijd gezien zeker een verdiende overwinning hebben behaald."

We bezochten ook onze doelman, en natuurlijk heeft keeper E. Martens een uniek perspectief op de wedstrijd, aangezien hij alles direct en van dichtbij ziet gebeuren. Maar bovenal, hoe het voelt om weer een 'clean sheet' te behalen en een vierde overwinning op rij.

"Natuurlijk ben ik erg blij met onze vierde opeenvolgende zege en onze tweede clean sheet van het seizoen. Het bleef spannend omdat we in de eerste helft een paar grote kansen misten, maar ik kon weer vertrouwen op een sterke verdediging die weinig weggaf. Bij een langdurige 0-0 stand is het cruciaal om kalm te blijven en geduldig op zoek te gaan naar het winnende doelpunt. Net als vorig seizoen hebben we veel wedstrijden gewonnen in de laatste minuten. Ditmaal maakten twee gouden wissels het verschil. Mijn complimenten aan Brian en Mounir; ze kregen de laatste tijd niet veel speelminuten, maar bleven hard werken en pakten hun kans vol overtuiging. We hebben een brede selectie waar iedere speler beslissend kan zijn."

MANDELDERBY : za 28-09-2024 : KSK Oostnieuwkerke - KSV Rumbeke om 19u

Op zaterdag 28 september 2024 trekken we naar KSK Oostnieuwkerke voor de vijfde competitiewedstrijd en een Mandelderby. Voor KSVR is dit het uitgelezen moment om de bittere nasmaak van het vorige seizoen, waarin we volledig ten onder gingen op het veld van KSKO, weg te spoelen. Met deze wedstrijd in gedachten zullen onze spelers ongetwijfeld op hun hoede zijn. Laten we hopen dat we getuige mogen zijn van een schitterende derby op het terrein van Oostnieuwkerke.

"Er staat inderdaad weer een spannende derby op het programma. Maar van onderschatting kan geen sprake zijn. We herinneren ons de fouten van vorig seizoen en blijven nuchter. Er is altijd ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op vlak van efficiëntie," gaf Emiel Martens aan voorafgaand aan de derby tegen Oostnieuwkerke.

"We moeten gewoon, zoals bij elke wedstrijd, ons eigen spel spelen en met vertrouwen naar Oostnieuwkerke gaan," voegde Brian Depondt eraan toe.

Alle supporters worden verwacht op zaterdag 28 september 2024 om 19 uur op de terreinen van KSK Oostnieuwkerke voor deze derbywedstrijd.

za 28-09-2024 : KSK Oostnieuwkerke - KSV Rumbeke om 19u.