Clicky

Batist Moenens: "We moeten kalm blijven en ons realiseren dat de belangrijkste wedstrijden nog moeten komen."

Op zaterdag 12 oktober 2024 heeft KSVR een 'Seven-Up' bereikt dit seizoen. We hebben zeven wedstrijden achter elkaar gewonnen. Met een perfecte score van 21 op 21 voeren we de rangschikking aan en hebben momenteel een voorsprong van zes punten op de eerste achtervolgers.

Tijdens de wedstrijd tegen Waregem bleven we op onze honger zitten tot het laatste kwartier. Eerst kregen we een penalty, maar die werd gestopt door de bezoekende doelman. Vervolgens opende Vachtje de score en verdubbelde Viktor de voorsprong naar 0-2.

Na de wedstrijd vroegen we Batist Moenens naar zijn ervaringen tijdens de wedstrijd, over de gemiste strafschop, de schitterende actie van Vachtje en hoe Viktor de klus klaarde.

"Ik geloof dat Waregem de wedstrijd scherp begint en ons enigszins terugdringt, maar na ongeveer vijf minuten nemen we de controle over en kiezen zij bij Waregem snel voor een defensieve opstelling. We domineren vervolgens de hele wedstrijd en creëren veel kansen, die aanvankelijk niet worden benut, wat de wedstrijd natuurlijk moeilijk maakt. Zolang de score 0-0 is, kunnen zij wachten en gokken op een tegenaanval. Bij de penalty denken we de perfecte kans te hebben om 1-0 te maken en we hebben alle vertrouwen in Viktor met zijn traptechniek. Helaas mist hij, en dan vraag je je af of het vandaag misschien niet zo mag zijn. Maar als Vachtje dan plotseling met een briljante actie de 1-0 maakt, valt er een grote last van onze schouders, en als Vik de score verdubbelt, weten we dat de overwinning bijna zeker is."

Na zo'n wedstrijd is de opluchting achteraf enorm, met opnieuw drie punten en een indrukwekkende 21 op 21.

"Natuurlijk is de ontlading achteraf enorm, omdat je in zulke wedstrijden tegen een defensief blok kalm moet blijven en geduldig naar openingen moet zoeken. Ik geloof dat we als team dit seizoen daarin bijzonder sterk zijn; we vertrouwen op onze eigen vaardigheden en blijven de hele 90 minuten alert. Daarom kunnen we vaak in de laatste minuten nog iets extra's doen. Het besef dat je het seizoen start met een perfecte score van 21 op 21 is indrukwekkend. We moeten echter kalm blijven en ons realiseren dat de echte topwedstrijden nog moeten komen, met respect voor alle tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad."

Zaterdag reizen we af naar Houthulst, waarschijnlijk een team dat je niet kent, maar hoe verheug je je op de wedstrijd tegen Houthulst?

"Ik weet helaas nog niet veel over Houthulst, maar na zeven wedstrijden kan ik zeggen dat geen enkele tegenstander onderschat mag worden. Het wordt ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd, maar we moeten ervoor zorgen dat we ons eigen niveau behalen en volledig voor de drie punten gaan."

Supporters, zorg dat jullie er allemaal bij zijn aanstaande zaterdag, 19 oktober 2024, voor de wedstrijd KWS Houthulst - KSV Rumbeke om 19 uur. Wees erbij!